Echografie: dynamisch beeld

Bij het onderzoeken van spieren en gewrichten wordt steeds vaker gebruik gemaakt van echografie. Al enige tijd maakt onze praktijk hier gebruik van. Deze manier van onderzoeken past uitstekend bij fysiotherapie. Een echografie brengt het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld. Onze therapeut kan zo een relatie leggen tussen uw klacht en de beelden die hij ziet.

Comfortabel en doeltreffend

De echografie is niet alleen een nauwkeurige, maar ook comfortabele manier om u te onderzoeken. In plaats van statische (zoals bij röntgenopnames of MRI scan) ziet de therapeut dynamische beelden. U kunt actief deelnemen in het onderzoek door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. Zo kan mogelijk direct een relatie gelegd worden tussen de klachten en de beelden welke de behandelaar ziet. Het oordeel wordt betrouwbaarder. Zo kunnen we snel en gerichter een behandelplan opstellen en onmiddellijk van start gaan met de behandeling en dus de effectiviteit van de therapie vergroten. Bij sportblessures kunnen we de ernst van een beschadiging zien en daardoor het herstel, of de herstelmogelijkheden veel beter inschatten.

Johan Pals en Paul van Olffen zijn deskundig geschoold en u kunt bij ons terecht voor een echo consult.

Toepassing

Echo wordt in onze praktijk alleen toegepast voor beoordeling van musculoskeletale (spier/bot) aandoeningen van de schouder, elleboog, pols/hand, heup, knie en enkel/achillespees. (spieren, banden, pezen, kapsels, banden en botten) Spierscheuren, zoals bv. een zweepslag, Peesontstekingen, Calcificaties/verkalkingen Bursitis/slijmbeursontstekingen , Cysten/vochtophopingen, Gewrichtskapsels, Ligamenten/banden en Botten bijv fracturen of luxaties,

Ook bij klachten die maar niet willen verbeteren kan het zijn dat de verstorende factor door de Echo in zicht wordt gebracht waardoor er een adequate oplossing voor het probleem kan worden gezocht.

Wat is echografie?

Echografie is pijnloos en niet schadelijk en kan zo vaak als gewenst worden herhaald. Er wordt gebruik gemaakt van hoog frequente geluidsgolven, die voor het menselijk gehoor niet waarneembaar zijn. De geluidsgolven worden het lichaam ingezonden door een transducer (kleine scanner, taster) direct op de huid te plaatsen. De transducer is een apparaatje dat geluidsgolven kan zenden en ontvangen. Om het geluid goed te kunnen ontvangen en uitzenden zit er gel tussen de transducer en de huid. Het uitgezonden geluid wordt door de organen in het lichaam teruggekaatst (echo) naar de transducer. Het teruggekaats te geluid wordt door een computer in een elektrisch signaal omgezet, waardoor op de monitor een beeld, bestaande uit grijstinten, ontstaat.


OPENINGSTIJDEN

  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:

Weekend:

  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 19.00 uur

 op afspraak

Receptie geopend van 8.00  – 12.00  uur         0591-315989/ bij noodgeval : 06-25134418

  Tel.: Medisch Centrum Klazienaveen               0591 - 670094 / bij noodgeval : 06-25134418

Om storingen tijdens behandelingen te voorkomen vragen wij u indien mogelijk te bellen tussen 8.00 uur en 12.00 uur met de receptie in Zwartemeer.

snel naar

facebook fysiotherapie zwartemeer

thuis en ouderenzorg

dolorclast shockwave

 

recept bewegen

 

 

KWALITEITSPRAKTIJK

Onze fysiotherapiepraktijk voldoet aan de kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging.
Met aanvullende programma's en multidisciplinaire samenwerking leveren we hogere kwaliteit.
Tevens hebben we de kwaliteit inzichtelijk gemaakt.

T: 0591-315989
E: info@fysiotherapiezwartemeer.nl

KvK 04087070

Fysio- en Manuele Therapie Zwartemeer
Klemstrook 53
7894 CN Zwartemeer

logos fysiotherapie zwartemeer

Fysiotherapie Zwartemeer Team
Fysiotherapie Zwartemeer
resized