Valpreventie

Vallen vormt voor mensen op oudere leeftijd een belangrijk gezondheidsprobleem. E op de drie mensen boven de 65 jaar valt minstens eenmaal per jaar. Als gevolg van een valpartij met (ernstig) letsel kunnen mensen bang worden opnieuw te vallen. Hierdoor kan het zijn dat de persoon angst ontwikkeld voor het bewegen en daarom zoveel mogelijk blijft zitten en geen tot minimale activiteiten uitvoert. Angst voor bewegen vergroot de kans op vallen. Het is daarom belangrijk dat de angst zo snel mogelijk wordt weggenomen door de oorzaak te achterhalen en hiervoor een oplossing te vinden. Valpreventie is vooral effectief gebleken bij mensen die minimaal 1 keer gevallen zijn of bij mensen met risicofactoren (medicijngebruik/duizeligheidsklachten etc).

Van belang is dus deskundig en nauwkeurig onderzoek te verrichten om tijdig de risico's in het dagelijkse leven van individuele ouderen binnen- en buitenshuis op te sporen, om daarmee meer inzicht te krijgen in de persoonlijke omstandigheden en de persoonlijke factoren in relatie tot het vallen. Alle factoren moeten in kaart gebracht worden. Na onderzoek zal samen met de oudere in overleg gewerkt worden naar een verbeterde, liefst ideale situatie. De hulp en behandeling zal afgestemd worden op al die risico's en wensen. Soms wordt een trainingsprogramma aangereikt waarin het evenwicht en de bewegingssturing geoefend wordt in dagelijkse situaties, daarnaast kunnen ook valtechnieken worden aangeleerd. Conditietraining maakt vaak ook deel uit van valpreventieprogramma. Aanpassingen binnenshuis kunnen ook een belangrijke rol spelen.

In onze praktijk is Paul van Olffen deskundig op het gebied van ouderenzorg en voorkomen van vallen.

(Binnen het Medisch Centrum heeft onze praktijk een samenwerking met andere zorgverleners die ook gespecialiseerd zijn in ouderenzorg, valpreventie en goed op elkaar afgestemd zijn om tot een goed beleid te komen waardoor de kwaliteit en deskundigheid en resultaten alleen maar vergroot wordt)


OPENINGSTIJDEN

  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:

Weekend:

  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 19.00 uur

 op afspraak

Receptie geopend van 8.00  – 12.00  uur         0591-315989/ bij noodgeval : 06-25134418

  Tel.: Medisch Centrum Klazienaveen               0591 - 670094 / bij noodgeval : 06-25134418

Om storingen tijdens behandelingen te voorkomen vragen wij u indien mogelijk te bellen tussen 8.00 uur en 12.00 uur met de receptie in Zwartemeer.

snel naar

facebook fysiotherapie zwartemeer

thuis en ouderenzorg

dolorclast shockwave

 

recept bewegen

 

 

KWALITEITSPRAKTIJK

Onze fysiotherapiepraktijk voldoet aan de kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging.
Met aanvullende programma's en multidisciplinaire samenwerking leveren we hogere kwaliteit.
Tevens hebben we de kwaliteit inzichtelijk gemaakt.

T: 0591-315989
E: info@fysiotherapiezwartemeer.nl

KvK 04087070

Fysio- en Manuele Therapie Zwartemeer
Klemstrook 53
7894 CN Zwartemeer

logos fysiotherapie zwartemeer

Fysiotherapie Zwartemeer Team
Fysiotherapie Zwartemeer
resized