Recept bewegen

"RECEPT BEWEGEN" 

Waarom bieden we dit recept "bewegen " aan?
De doelstelling is het bevorderen van bewegen bij mensen, vooral voor die groep mensen met aantoonbare gezondheidsrisico's en/of die categorie cliënten die zelfstandig willen trainen zonder financiële- of verenigingsverplichtingen.

Uit (literatuur)onderzoek is gebleken dat lichamelijke activiteit van grote invloed is op het gezondheidsniveau en het welbevinden van mensen voor zowel lichaam als geest. Wij bieden u een mogelijkheid om te gaan sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut al dan niet op advies van een huisarts of specialist. Deze manier van sporten is voor sommige mensen drempelverlagend, omdat fitness bij sportscholen en verenigingen vaak te kostbaar zijn en voor sommige mensen soms bedreigend en niet persoonlijk zijn.

INHOUD

Het unieke karakter van dit recept is gelegen in het feit dat er voor iedere cliënt individueel een aanbod op maat ontwikkeld wordt, rekening houdend met dagelijkse omstandigheden en sociaal economische situatie.
Tijdens het 1e contact zal een intake gehouden worden. Een vragenlijst doorgenomen en uitleg gegeven over het nut van bewegen (motiveren). Er zal een keuze gemaakt worden uit fietsen / wandelen / hardlopen (joggen) / gezondheidsgymnastiek thuis / (zwemmen of ieder ander gewenste specifieke sport).
Hierna wordt de patiënt lichamelijk getest. O.a. cardio- en harslag-, vetmeting en gewicht. Op basis van deze uitkomsten, de fysieke gesteldheid en het ziektebeeld wordt een trainingsprogramma opgezet. Mede gebaseerd op geïntegreerde software en cardioapparatuur. Bij de 2e zitting zal het programma aangereikt en uitgelegd worden. Eenvoudig, inzichtelijk en individueel op maat.

Vervolgens bij verdere controlebezoeken zal de test herhaald worden en eventueel mede afhankelijk van de ervaringen van de patiënt het trainingsprogramma bijgesteld worden.

Tijdens het laatste bezoek zal er een evaluatie en eindverslag richting de verwijzer plaatsvinden. Aan het eind moet blijken dat de bewegingsactiviteit, gezondheidsbeleving en conditie verbeterd zijn. Bovendien moeten de individuele en intensieve aanpak als stimulerend ervaren worden en structureel resultaat opleveren. Indien noodzakelijk en in overleg met de verwijzer bestaat er een mogelijkheid om de patiënt op langere termijn te blijven volgen.

LEEFSTIJLINTERVENTIE

Ook is mogelijk onder persoonlijke begeleiding de leefstijl aan te passen of te wijzigen.
Deze bestaat uit het verminderen van energie inname, verhogen van de lichamelijke activiteit en eventuele toevoeging op maat van psychologische interventies ter ondersteuning van gedragsverandering. (in samenspraak met diëtiste en / of psycholoog). Naast goede zorg is ook een doelmatige vorm van preventie nodig om obesitas te kunnen bestrijden.
Hoofddoel is ondersteuning bij het zelfmanagement van de patiënt.

VOOR WIE?

VOORDELEN

HOE NU VERDER?

OPENINGSTIJDEN

  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:

Weekend:

  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 19.00 uur

 op afspraak

Receptie geopend van 8.00  – 12.00  uur         0591-315989/ bij noodgeval : 06-25134418

  Tel.: Medisch Centrum Klazienaveen               0591 - 670094 / bij noodgeval : 06-25134418

Om storingen tijdens behandelingen te voorkomen vragen wij u indien mogelijk te bellen tussen 8.00 uur en 12.00 uur met de receptie in Zwartemeer.

snel naar

facebook fysiotherapie zwartemeer

thuis en ouderenzorg

dolorclast shockwave

 

recept bewegen

 

 

KWALITEITSPRAKTIJK

Onze fysiotherapiepraktijk voldoet aan de kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging.
Met aanvullende programma's en multidisciplinaire samenwerking leveren we hogere kwaliteit.
Tevens hebben we de kwaliteit inzichtelijk gemaakt.

T: 0591-315989
E: info@fysiotherapiezwartemeer.nl

KvK 04087070

Fysio- en Manuele Therapie Zwartemeer
Klemstrook 53
7894 CN Zwartemeer

logos fysiotherapie zwartemeer

Fysiotherapie Zwartemeer Team
Fysiotherapie Zwartemeer
resized