Myo Fasciale Trigger Points

Myofasciale pijn is een algemene medische term, om pijn te beschrijven die afkomstig is van de spieren en de spiervliezen ('fascia' genaamd).

Myofasciale pijn is een veel voorkomende oorzaak van spierpijn en iedere spier in het lichaam kan deze pijn veroorzaken. Deze pijn varieert van een zwaar, zeurend of drukkend gevoel tot een doof of tintelend gevoel, maar kan ook zeer heftig en stekend zijn.

Hoewel de klachten voor de patit zeer rel zijn, kan de arts of specialist vaak geen oorzaak vinden. Ook rontgen- of bloedonderzoek brengen geen 'echte ziekten' aan het licht. Triggerpoints zijn kleine, voelbare verhardingen in een spier, die zeer drukpijnlijk zijn. Een spier met een triggerpoint erin is ook zeer pijnlijk bij rekken. Een triggerpoint bestaat uit kleine spiervezels, die vast en verkrampt in elkaar zitten ('contractieknopen'). De spier is verkort en slechter doorbloed. In deze toestand zal gebruik van de spier leiden tot uitputting en pijn.

Meestal ontstaan klachten door meerdere factoren tezamen, bijvoorbeeld: een combinatie van overbelasting van de betreffende spier en daarbij ongunstige omstandigheden zoals stress, vermoeidheid, niet goed kunnen slapen, slechte voeding, moeite met ontspannen etcetera.

Praktijkvoorbeeld:

Trigger points
Triggerpoints in de nekspieren veroorzaken hoofdpijn.

Binnen onze praktijk zijn alle therapeuten geschoold in onderzoek naar en de behandeling van myofasciale triggerpoints. Ze kunnen het betreffende triggerpoint opsporen. Druk op het triggerpoint geeft vaak de voor de patit herkenbare uitstralende pijn.

De myofasciale triggerpoints worden herkend aan de hand van een aantal vastgestelde criteria, tevens proberen we de diverse factoren die verantwoordelijk kunnen zijn voor het instandhouden van myofasciale pijn op te sporen.

De therapie is gericht op het inactiveren van de myofasciale triggerpoints. De strakke spierstrengen worden losgemaakt, waardoor de spierspanning afneemt. Iedere vorm van therapie bij Trigger points zal ook in combinatie gebracht worden met onderliggende oorzaken en/of onderhoudende factoren en waar mogelijk deze te behandelen. Elke patit zal ook gericht 'huiswerk' mee krijgen, zodat deze mede verantwoordelijk wordt gemaakt voor herstel van het orgaan "de spier".

fasciale trigger points


OPENINGSTIJDEN

  Maandag:
  Dinsdag:
  Woensdag:
  Donderdag:
  Vrijdag:

Weekend:

  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 20.00 uur
  8.00 - 19.00 uur

 op afspraak

Receptie geopend van 8.00  – 12.00  uur         0591-315989/ bij noodgeval : 06-25134418

  Tel.: Medisch Centrum Klazienaveen               0591 - 670094 / bij noodgeval : 06-25134418

Om storingen tijdens behandelingen te voorkomen vragen wij u indien mogelijk te bellen tussen 8.00 uur en 12.00 uur met de receptie in Zwartemeer.

snel naar

facebook fysiotherapie zwartemeer

thuis en ouderenzorg

dolorclast shockwave

 

recept bewegen

 

 

KWALITEITSPRAKTIJK

Onze fysiotherapiepraktijk voldoet aan de kwaliteitseisen van de eigen beroepsvereniging.
Met aanvullende programma's en multidisciplinaire samenwerking leveren we hogere kwaliteit.
Tevens hebben we de kwaliteit inzichtelijk gemaakt.

T: 0591-315989
E: info@fysiotherapiezwartemeer.nl

KvK 04087070

Fysio- en Manuele Therapie Zwartemeer
Klemstrook 53
7894 CN Zwartemeer

logos fysiotherapie zwartemeer

Fysiotherapie Zwartemeer Team
Fysiotherapie Zwartemeer
resized